Cu un pas mai aproape de cea mai buna versiune a ta


Să fii in lumea ta. Aici mă refer la lumea din sufletul tău (de multe ori este mai comod dar cu ce pret?), înseamnă să rămâi ancorat în visurile tale, în relaţiile tale (bune sau rele), în amintiri şi în sterotipia activităţilor curente.

Din păcate uneori sau mai mereu avem atitudini negative, ce ne fac să experimentăm şi pe viitor aceleaşi greşeli. Uneori aceste greseli sau neşanse ale trecutului ne fac sa fim singuri, ne izolează de exterior pentru că ne este frică să luăm viaţa de la început sau să experimentăm noul.

Dacă nu vom realiza unde au apărut neconcordanţele între aspiraţiile noastre si cele ale partenerilor noştri sau că fiecare dintre noi venim în relatie cu bagaje de experienţe individuale, diferite, vom orbecăi în aceeaşi incertitudine şi stereotipie a relaţiei.

Rămânem în relatii nepotrivite pentru că vrem să demonstram că avem dreptate, pentru că apare sentimentul de milă. Sau pentru că avem nevoie să purtăm grija cuiva, pentru că avem nevoie la nivel inconştient să intreţinem rana noastra veche. De fapt atragem oameni şi ne implicăm în experienţe de viaţă în funcţie de personalitatea noastra (de noi înşine) şi de experientele noastre avute.

Dezvoltarea personala, consilierea psihologica si psihoterapia au scopul să te facă să inţelegi care sunt de fapt problemele tale adevarate, ce să înlături din gândirea ta şi ce să înveţi nou în atitudine. Astfel, rolul acestor terapii este acela de a ne conduce în lumea din jurul nostru, lumea în care trăim şi suntem prezenţi în „aici şi acum”.

Nu va oropsiţi cu idei de predestinare sau: „ce să mai schimb la mine acum?” Seamană cumva cu o executie. Toată viaţa învăţăm să ne acomodam sau să ne transformăm atunci când este cazul.

Nu vă lăsaţi apăsaţi de depresie, anxietate, atacuri de panică sau de neputinţa începerii unei noi relaţii de iubire. In zilele noastre infidelitatea câştigă tot mai mulţi adepţi în aventuri ilicite căutand fiorii pasiunii trecătoare. Aşa te trezeşti în pragul disperării de multe ori acuzandu-te că tu ai generat asta.

Poate noi oamenii cu sufletul mare în dorinţa de a oferi iubire, găsim acele persoane alături de care putem continua tiparele nesanatoase de viaţa prin care relaţionam şi pe care le-am deprins din pacate în perioada copilariei.

Astfel la maturitate vom forma un cuplu cu o persoană care ne va crea aceleaşi sentimente, stări şi provocari din perioada noastra de maturizare, pentru că partenerii aduc un sentiment, cumva de familiaritate. Ca sa păşeşti în lumea din jurul tău cu o altă mentalitate despre viaţă, te aşteptăm intr-un cadru adecvat al psihoterapiei.

Important este să-ţi doreşti să faci ceva bun pentru tine.

Te asteptăm, dacă esti interest (interesata), sa schimbi ceva sau sa intelegi de ce ţi se întamplă tocmai ţie, în Clinica PsyGalaxy. programeaza-te la nr. 0722 511088 , 0725348802 . Terapia se poate realiza şi online şi faţă in faţă.