Acasă » Servicii psihoterapeutice » Workshopuri și seminarii » Workshop – Cum rămâne cu trecutul?

Workshop – Cum rămâne cu trecutul?

Sunt povești în viața noastră pe care le-am scris cu ajutorul familiei și uneori cu ajutorul întâmplării (fericite sau nu). Aceste povești s-au structurat în inconștientul personal al psihicului nostru. Psihanalistul S. Freud afirma că începând cu vârsta de 3 ani, toate acțiunile noastre se adună și se depozitează în cămara inconștientului. Alți psihanaliști vorbesc chiar de o vârstă mai mică (1 an), când psihicul nostru este capabil să înmagazineze experiențe de viață.

De multe ori aceste experiențe sunt benefice (prin ele învățăm atașamente, sau să descoperim lumea). De multe ori aceste experiențe sunt traumatice și dureroase și in această situație, ele se ascund și mai bine in inconștient, din dorința noastră de a ne apăra de ele.

Astfel spus, mulți dintre noi, refuză să accepte că au fost părtașii întâmplărilor nefaste și atunci experiențele cu pricina se ascund și mai bine în grota inconștientului, acoperindu-se cu praful uitării, odată cu trecerea anilor. Cu toate acestea, nu scăpăm de energia negativă a întâmplărilor nefaste. De multe ori ea devine sâcâitoare și așa o parte din această energie negativă poate să ajungă in planul conștiinței noastre  declanșând suferință sau anumite conflicte ce pot fi dramatice. Dacă energia din conflicte nu se eliberează, ea se poate somatiza generând nevroze sau disfuncții organice (in funcție de mecanismele noastre de apărare), mai poate genera și comportamente nedorite. Mulți dintre noi ne-am întrebat, cum a fost posibil să fac așa ceva…..?

Tocmai din acest motiv vă aștept să discutăm și să integrăm, apoi să ne eliberăm de trecut. Suntem mai bogați sufletește cu cât aruncăm mai mult din cămara inconștientului. Devenim Liberi.

– Întâlnirea va avea loc pe data de 20. 11. 2016 la ora 13:00;

– Zona Dristor;

– Informatii si rezervari locuri la numerele 0722 511 088/ 0742 026 394

– Cost participare 80 lei